Обвиняем за грабеж в Смолница остава в ареста
Обвиняем за грабеж в Смолница остава в ареста / Dariknews.bg

23-годишният Илия Радев от село Смолница, община Добричка ще остане в ареста, след като Варненският апелативен съд потвърди наложената му мярка. Заедно с друг младеж, той е обвинен в брутален грабеж на възрастен мъж от същото село.

Досъдебното производство е започнало в началото на юни т.г., след като възрастен мъж сигнализирал в полицията, че бил брутално нападнат и ограбен от двама млади мъже. Дядо Марин живеел в края на селото и в началото на вечерта на 6 юни бил нападнат от пийналите приятели Илия Радев и Васведин И. Вторият обвиняем съборил стареца с няколко удара в главата. Продължил ритници по тялото, докато Илия търсил парите му. Взели 15 лева и мобилния телефон на възрастния човек. Близките на Марин го отвели във варненска болница, където установили 8 счупени ребра и рани по лицето и главата. Разследващите определят пораженията върху тялото на пострадалия като „средна телесна повреда".

Независимо от факта, че Илия не е участвал в насилието над възрастния мъж, съдът намира, че обоснованото предположение за съпричастието му към грабежа е факт. Наказанието, което законът предвижда е от 5 до 15 години затвор. Определението, с което е потвърден първоначалния арест на Илия Радев е окончателно.