Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Дискусия в Общинския съвет на Добрич за почистването на улиците
101392
Дискусия в Общинския съвет на Добрич за почистването на улиците
  • Дискусия в Общинския съвет на Добрич за почистването на улиците
„Основното, за което винаги настояваме при срещите ни с изпълнителите на водния цикъл, е да почистват, след като приключат работа на дадено място. Лично съм виждал, че те го правят”, коментира зам.-кметът арх. Боян Коларов по време на сесията на Общинския съвет на Добрич.

Общинските съветници зададоха редица въпроси и отправиха препоръки по повод на чистотата в града.  

Зорница Михайлова посочи, че основните пътните артерии са изключително мръсни и затрупани с прах и попита чистено ли е след зимния сезон и дали строителите имат задължение да почистват периодично, след като се направят изкопи.

„Периодично не, те имат задължение да почистват, след като приключат работа на дадено място. Те го правят, но тъй като по технологични съображения изкопите не се асфалтират веднага, остава запрашаване. Основните пътни артерии всъщност още не се работят по водния цикъл, въпреки това булевардите бяха наслоили доста прах и кал. Фирма ЕФ Си СИ чисти ръчно и машинно. Доколкото е възможно в рамките на водния цикъл, ние почистваме града. Същинското чистене ще стане, след като всички изкопи бъдат асфалтирани. В момента това е физически невъзможно”, обясни арх. Коларов.

Съветничката Петя Обретенова не смята, че се упражнява качествен контрол от страна на общината. По думите й в централната градска част вече има асфалтирани участъци, но по улиците и тротоарите има остатъци от чакъл. Тя даде пример с улиците „Захари Стоянов” и „Ст. Михайловски”. Арх. Коларов отговори, че по ул. „Ст. Михайловски”  предстои пълна реконструкция.

Упреци, че по-малките улици, откъдето е минал цикълът, не се асфалтират и някои от тях вече са в много лошо състояние, отправиха Ангел Табаков и Надежда Петкова.

Младен Матеев направи препоръка да се вземат спешни мерки за почистване на ул. „Калиакра”, в частта от ПРК до житническата бензиностанция. Тя е силно замърсена, има наслоени прах и кал и на места дори не се вижда асфалтът, а това е предпоставка за катастрофи.

Чуйте цялата дискусия в аудиото.