Детска ясла Пролет
Детска ясла Пролет / Дарик Добрич
В Община Добрич са решили да не сформират яслени групи в добричките детски градини, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. В момента, след трето класиране, в градините има 51 свободни места за първа група и 30 за втора. В яслите могат да постъпят още 57 деца.
 
Поради големия капацитет, не се налага да бъдат разкривани яслени групи в градини, където да се приемат 2-годишните, заяви Баева. Подадени са заявления за такива деца за градини, засега не сме ги записали, но сме категорични, че няма да сформираме подобни групи, каза тя.
 
Друга причина за решението на Общината е, че персоналът за яслена възраст включва и други специалисти – нужни са медицински сестри, каквито много трудно се намират, изисква се и по-различна храна, което усложнява работата.
 
Зам.-кметът подчерта, че миграцията продължава и свободните места в детските заведения дори се увеличават. Ремонтите в сградите се движат по график, като лятото се работи в интериор, а когато започнат активните занятия, ще се правят фасадите. Подобрения вече са направени в ДГ 17 и 29, и ясли 2 и 1.