Община Добрич 
Община Добрич  / Дарик Добрич
Община Добрич обявява, че от 09.09.2019г. до 13.09.19г./включително/, от 9.30до 16.00часа, в Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11, започва набиране на заявления-декларации от желаещите да ползват услугата „Обществена трапезария”. Тя се предоставя по проект ”Грижа за по –добър живот” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица, Операция тип ”Осигуряване на топъл обяд -2016-2020”.
 
Изпълнението на проекта цели допълване, надграждане и разширяване обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни.
По проекта ще бъдат подпомогнати 110 представители на целевите групи за периода от месец октомври 2019г.до месец декември 2019г.
 
Основните целеви групи за предоставяне на топъл обяд са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни деца и лица, както и лица, настанени в Център за временно настаняване.
 
При подаване на заявленията – декларации, кандидатите трябва представят документ за самоличност, акт за раждане на децата, копие от експертно решение на ТЕЛК,  регистрационен картон от Дирекция”Бюро по труда”.
 
След приключване приема на документи, Комисията сформирана със Заповед на Кмета на Община Добрич, ще извърши оценка и подбор на кандидат – потребителите, в съответствие с указаните целеви групи по проекта и съгласно списъци, предоставени от Дирекция”Социално подпомагане”.
Комисията ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и чакащите резерви, които ще бъдат изнесени на 30.09.19г. пред офиса на проекта Корпус3/бивш партиен дом/, етаж 11/ и публикувани на официалния сайт на Общин Добрич.