Нещо за четене - епизод 37: Петранка Божкова - Време за песен
Нещо за четене - епизод 37: Петранка Божкова - Време за песен / Дарик Добрич
"Нещо за четене" - епизод 37: Петранка Божкова - "Време за песен"
62616
"Нещо за четене" - епизод 37: Петранка Божкова - "Време за песен"
  • "Нещо за четене" - епизод 37: Петранка Божкова - "Време за песен"

В поредния епизод на рубриката по Дарик „Нещо за четене” Сашо Серафимов представя новата поетична книга на Петранка Божкова – „Време за песен”.

Това е петата стихосбирка на добричката поетеса и журналистка. Стиховете излизат с клеймото на издателство „Българска книжица”, редактор е поетът Сашо Серафимов.

Петранка Божкова е родена в с.Лясково, Добричка област. Завършила е ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, специалност българска филология. Авторе на стихосбирките  “…Но чудо няма!” – 1992 г., ИК “Няголова”, “Пепел от илюзии” – 1997 г. издателство “Български писател”, “Брод към небето” – 2002 г., ИК “Няголова”, и “Думи по пътя” – 2007 г., издателска къща “Захарий Стоянов”.

Божкова е автор и на сценарии на документални филми, посветени на Дора Габе и Добруджа. Носител е на първа награда в първия Национален поетичен конкурс „Христо Фотев” – Бургас, 2006 г., първа награда в Националния конкурс за поезия „Стефан Калев” – Дулово, 2008, на наградата за литература на община Добрич за 1998 и 2006 г. и на други отличия от национални конкурси. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските журналисти и на Сдружението на писателите в Добрич. Работи като кореспондент на радио Варна в Добрич.

Чуйте повече за новата поетична книга на Петранка Божкова - "Време за песен" от Сашо Серафимов в звуковия файл: