Мустафа Ахмедов: ДПС постигна невиждан резултат за Добричка област
Мустафа Ахмедов: ДПС постигна невиждан резултат за Добричка област / © http://mdps.bg

Най-вероятно ДПС ще остане с един мандат за Добрич, така изглежда ситуацията към момента, заяви в ефира на Дарик вторият в листата на движението Мустафа Ахмедов, който е зам.-председател на Младежката организация на партията. „Това за нас обаче не е най-важната тема, по –важното е, че имаме изключително голяма електорална подкрепа, един отдавна невиждан резултат за ДПС за област Добрич, близо 16 хил.глаждани гласуваха за нас и ние ще работим да оправдаем тяхното доверие” – коментира Ахмедов. Той декларира, че парламентът не е самоцел за него,  а счита за важно да бъде полезен с дейността си за Добрички регион.  „Предвиждаме да  правим регулярни срещи в региона с топ-специалисти на ДПС във всяка една област, ще каним експерти от различни ведомства, а ако бъдем в управлението на страната, ще каним министри, зам.-министри, експерти от различни ведомства за информационни кампании, за да имаме директен контакт с хората, които реално вземат решенията” – обяви кандидатът за народен представител. Той информира още, че

най-голям процент  гласували за ДПС в Добрички регион има в община Тервел, но  във всички общини в областта се отчита ръст на резултата спрямо предходните избори.  Като пример Ахмедов  посочи община Ген.Тошево, където гласовете са скочили с 40%, Добрич град – с 80%, а в община Добричка, пусналите гласа си за ДПС са с няколкостотин повече.

„Преференциалният вот е дадено право на суверена и за мен е радващо, че има граждани гласували лично за мен, но не това е най-важното. ДПС като цяло не е правило кампания за преференциален вот, за нас важно бе екипното начало” – коментира още зам.-председателят на Младежката организация на движението. Според него  невалидните бюлетини са били  в напълно допустимия диапазон за тези избори, а гласовете на изселниците в съседна Турция със сигурност са дали своя принос за резултата на ДПС, но не са променили съществено изборната картина.

„С този голям резултат, който постигна ДПС , ние ставаме незаобиколим фактор и ще направим така че да изпълним ангажиментите, които сме поели към нашите избиратели. Политическата стабилност е наш приоритет и разчитаме всички останали партии да се отнесат сериозно към решението на суверена” – подчерта Мустафа Ахмедов и допълни, че лично той не допуска вариант за скорошни предсрочни парламентарни избори.