Монтана надигра Добруджа 07
Монтана надигра Добруджа 07 / netinfo
Волейболистите на Добруджа 07 няма да могат да защитят шампионската си титла от миналия сезон. Това стана ясно, след като тази вечер в зала Добротица добричлии загубиха и третия мач от полуфиналната плейофна серия с Монтана. Играчите на Даниел Пеев – бивша звезда на Добруджа, надиграха домакините с 3:0 /25:21, 25:14, 25:18/ и след три поредни успеха се класираха за финала. Там волейболистите от Монтана ще срещнат Нефтохимик 2010.

За разлика от първите две срещи в Монтана, които бяха доста оспорвани /1:3 и 2:3/, днес волейболистите на Мирослав Живков допуснаха да бъдат категорично надиграни.

През миналия сезон Монтана загуби финалната серия от Добруджа 07 с 1:3 победи.

„Бях изненадан от резултата, който се получи. Иначе според мен играта, която направихме, не е много далеч от тази, която показахме в Монтана. Малко съм изненадан от това, което показа Добруджа. Вероятно в тези млади момчета натежа напрежението, по-скоро психологическо, защото те не можаха да покажат играта си. Според мен всяка измината точка и гейм все повече им тежеше. Донякъде това ни улесни. Определено мога да кажа, че мачовете в Монтана бяха по-интересните, по-красивите, с повече битка от двете страни и воля“, заяви пред bgvolleyball.com Даниел Пеев.

Шансът за успех на Добруджа 07 остава финалът на турнира за Купата на България. Добрич ще бъде домакин на финалната шестица от 25-и до 30-и април.