/ БГНЕС
На работна среща в Силистра, министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи инициативата на Министерство на туризма “Естествено България - 2019 година на вътрешния туризъм”.

Министър Ангелкова: Разработваме стратегия за балнео и СПА туризма, потенциалът на Родопите е огромен

Министър Ангелкова ще се срещне с представители на места за настаняване и хранене, на културни институти, с експерти в сферата на услугите за туристи, експерти от Община Силистра, работещи по проектиq популяризиращи културно-исторически обекти.

В началото на месец февруари Министерството на туризма представи пред кметовете на общините от цяла България своята инициатива. Тя е под патронажа на председателя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева, а рекламно лице е известният български спортист Кубрат Пулев.

Николина Ангелкова: 8,4 млрд. лв. са приходите от туризъм през 2018 година

Представените дестинации в България са в три направления: културно-исторически забележителности, балнео и СПА центрове, винени  маршрути. Превръщането на България в целогодишна 4-сезонна туристическа дестинация, насърчаването за посещение на нейните интересни и красиви места, свързани с природните забележителности и с богатото историческо, културно и етнографско наследство, превръщането й в притегателно място за ваканцията на все повече българи - това е част от амбициозната задача, която си поставя Министерството на туризма през настоящата  година.

Посещението на министър Николина Ангелкова в Силистра е по покана на кмета на града д-р Юлиян Найденов. Срещата ще се състои в залата на Общински съвет от 18:00 часа.