Деца от Каварна посетиха Чопак
Деца от Каварна посетиха Чопак / община Каварна
Каварна и побратимения унгарски град Чопак си размениха за пореден път делегации.
 
Първо тридесет и две талантливи деца от Каварна гостуваха в Унгария по специална покана от кмета Тибор Амбруш. Групата от деца бе придружена от представители на общината и училищата и са по повод ежегодната „Среща на побратимените градове на Чопак“.

Каварна Чопак деца
netinfo

Каварненчетата, заедно с техните ръководители, посетиха Националния парк, Балатонския музей и Музея на лавандулата. Децата взеха участие и в развлекателни програми, като фолклорна културна вечер, където се докоснаха до традиционни унгарски традиции.
 
На кулинарната вечер са били представени традиционните ястия на България и Унгария.

Каварна Чопак деца
netinfo

На брега на езерото Балатон пък се състоя спортна викторина със състезания по волейбол, футбол и надпревара на водни колела.

Каварна Чопак деца
netinfo

Каварненските деца подариха на кмета на Чопак специална керамична бутилка, изработена от тях.
 
Традицията за засаждането на братско дърво с участието на унгарски и български деца бе спазена и на определеното за това място бе засята върба.

Стотици килограми риба ще бъдат сготвени на Мидения и рибен фест в Каварна
 
Вчера в Каварна пристигна голяма делегация от Чопак, която ще се включи в Мидения и рибен фест през уикенда. Кметът Тибор Амбруш ще участва в традиционното шоу за приготвяне на рибно блюдо, заедно със зам.-кмета на Каварна Митко Недев.