/ ThinkStock/Getty Images
Стотици килограми  риба ще предостави каварненското Сдружение на рибарите за Мидения и рибен фест, който ще се проведе в Каварна на 31 август, 1 и 2 септември, каза кметът Нина Ставрева. Ще има сафрид, ципура, лаврак, цаца, миди и всякакви морски ястия.

Мото на феста и тази година са традиционните каварненски рецепти. Ще има и рибена чорба, приготвена от  служителите в общинския хотел, която ще бъде раздадена на жителите и гостите на Каварна в първия ден на феста.

Поканили сме десетки участници, в центъра ще бъде пълно с тенти, увери кметицата.

Каварна и Тутракан отличени като най-добри кулинарни дестинации

От Унгария пристигна голяма делегация от побратимения град Чопак. Кметът му ще участва в традиционното за феста шоу за приготвяне на рибно блюдо. Към него ще се присъедини и зам.-кметът на Каварна Митко Недев - утвърден кулинар, който ще изненада гостите с каварненска рецепта, която засега остава тайна.

За трета година в дните на фестивала каврненски деца ще рисуват върху мидички, рапани  и камъчета, а творбите ще бъдат показани в изложба.

Предвижда се богата музикална програма - Йордан Марков и Тоника Домини първата вечер, Борис Солтарийски – втората, и дует Ритон последната.