Каварна е домакин на фолклорния събор С България в сърцето
Каварна е домакин на фолклорния събор С България в сърцето / netinfo
Четвъртият международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето 2007” започва днес в Каварна. Организатори на събитието са община Каварна, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката и Продуцентска къща “Пирина”.

Участие във фестивала са заявили деца и младежи от България, Бесарабия, Молдова, Украйна, Черна гора, Сърбия, очакват се изпълнители от Албания и Македония. През трите дни на събора на каварненска сцена ще се изявят над 2000 участници - индивидуални изпълнители на народни песни и инструменти, танцови състави, фолклорни групи и ансамбли. Изпълненията на младите таланти ще започнат на 11 май в 14.00 часа.

Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерните тържествени концерти. Традиционно и тази година се предвижда ревю на народни носии, надиграване “Кръшна ръченица”, конкурс Мис и Мистър “Фолклор 2007” и засаждане на дръвчета в “Гората на надеждата”.

За всички участници и гости е предвидена концертна програма. На 11 май от 21 часа е спектакълът на “Капански” ансамбъл. На 12 май от 21 часа ще е концертът на музикално училище “Панайот Пипков” – Плевен, а тържественото закриване е на 13 май от 20 часа с гала концерт на народният певец Илия Луков и формация “Пирина”, които ще представят спектакъла “Мамо, подарявам ти песен”.