/ netinfo
63-годишна жена от Дулово е предала на телефонни измамници значително количество златни накити, след като била подведена по изобретателен начин от престъпниците.

Вчера на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за полицейски служител, и я предупредил, че й готвят измама. Поискал номера на мобилния й телефон и поддържал постоянна връзка с нея, докато през това време на домашния тя действително получила обаждане, придружено със закана за саморазправа. Тогава мнимият полицай помолил жената да съдейства за залавянето на мошениците и тя приела. Следвайки указанията, дуловчанката сложила в плик повече от 25 златни накита и ги оставила до портата на дома си. След като напразно чакала от полицията да се свържат с нея, сама позвънила в местното районно управление и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново полицията призовават: Не давайте пари и ценности на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел.112 или с близките си.