Хванаха двама зад волана с алкохол
Хванаха двама зад волана с алкохол / Дарик Добрич - архив

Двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, са засечени през последното денонощие, съобщават от полицията. Единият е предизвикал пътно произшествие, освен това е бил неправоспособен.

На 13 юни, около 17:15 часа е получено съобщение за възникнал инцидент с незначителни материални щети на територията на с. Спасово, обл. Добрич. На място е установено, че неправоспособния шофьор В.Н. – на 37 години, при управление на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, е изгубил контрол над колата и се ударил в каменна ограда. Тестът за алкохол показал 2,15 промила. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ МВР Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В района на ж.к. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчела наличието на 1,64 промила в издишания от водача въздух. Той е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.