Снимка
Снимка / Дарик Добрич
Учредителите на “Да, България!“ Христо Иванов и Мануела Малеева и лидерът на листата на движението в Добрички регион Ивайло Мирчев се срещнаха и разговаряха с граждани на Добрич в зала „Нели Божкова“.

Христо Иванов сподели, че е удовлетворен от експертизата и младата енергия в кандидатите за депутати. „Имаме и човешкия ресурс, и експертния ресурс да бъдем силата, която ще донесе промяната и която може да превърне тези избори в референдум за това дали българското общество ще продължава да търпи корупцията и мафиотското управление“, заяви той.

Ивайло Мирчев подчерта, че листата се състои само от добричлии и че може би „Да, България!“ единствената формация с такава листа. Мирчев е предприемач в сферата на информационните технологии и има малка софтуерна компания. „Причината да се присъединя към “Да, България!“ бе Христо и неговата визия за промяна на страната“, каза той.

„Искаме да обиколим всички по-малки населени места и да чуем проблемите на хората, да ги накараме да повярват в целите на партията. Залагаме на интензивен диалог и контакт с хората и това е източникът на растеж за “Да, България!“, заяви още Мирчев. В Добрич имало над 50 заявления за членство в партията и след разговори с тези хора е избрана листата. Това са по думите му доказали се хора, заставали зад граждански инициативи. „Най-важното беше да няма парашутисти“, каза Иво Мирчев.

Мануела Малеева сподели, че за нея е нещо съвсем ново да участва реално в политиката. „През годините, откакто заявявам гражданската си позиция, съм избягвала да влизам в партия. Всички сме се опитвали да се борим с корупцията и мафията с граждански инициативи, но за съжаление видяхме, че това не е достатъчно. Почти нямах избор да откажа на Христо. Радвам се да се запознавам с нови хора и с България - аз малко я познавам. Пътувала съм по цял свят, но България остава моят дом. Надявам се да успеем за всички нас с това, с което сме се захванали“, заяви легендарната ни тенисистка.

„Мафиотският модел на управление на страната се разпада от 2013 година насам и този разпад няма да приключи на тези избори. В следващия парламент разпадът ще навлезе в своята необратима фаза. Ние си поставяме за цел да го ускорим и да бъдем гарант, че при неговия разпад няма да загубим важни ценности, какъвто е демократичният, европейски модел на развитие на страната“, заяви Христо Иванов.