Георги Илиев и Чавдар Гочев представят авторска музика
Георги Илиев и Чавдар Гочев представят авторска музика / Дарик Добрич

Нов музикален проект на име "Зенит и Надир" ще бъде представен в Добрич. Той е музикална колаборация на китаристите Чавдар Гочев /Чарли/ и Георги Илиев. Те ще концертират в 19.30 ч. във Вила ди Полета.

"Зенит и Надир" е изцяло с авторска музика, каза пред Дарик Георги Илиев. Стилистиката на темите е повлияна и от класиката, и от джаза. В средата, между сериозното и позитивното, се търси събиране на противоположните точки от южното и северно полукълбо в мелодичността и красивата неповторимост.
Чавдар и Георги имат идеята в бъдеще да привлекат още музиканти, да оцветят с нови тембри своята формация. Те вече имат подготвени композиции за контрабас и барабани, по-късно смятат да привлекат и тромпет. Групата ще се разширява и свива в зависимост от залите и музикалните търсения. Надяват се на покани за участия във фестивали, планират да привлекат за някои изяви и поп изпълнител, за да докажат, че музиката излиза от стиловете, размива се и трябва да се ражда от артистите и да се осмисля от публиката.

"Зенит и Надир" е смел стремеж на двамата китаристи за нещо ново и проникновено. Първият концерт е бил във Варна и е преминал с голям успех, отзивите са силно положителни, каза Илиев.

Чавдар Гочев учи класическа китара във Варна, но по време на следването му в музикалната академия в София електрическата китара става негово основно амплоа. Работи с много музиканти и групи, записва и свири по клубни и концертни сцени. Според самия него, музикалните му вкусове се определят от стойноста на музиката, а не от стила й. В последната му формация "Зенит и Надир" класическата китара е във фокуса на последните му авторски творби.

Георги Илиев завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. Първи стъпки в музиката прави с класическа китара. Като ученик участва в множество музикални състави. Сцената го запознава с Greg Diamond, който е джаз музикант, преподавател по китара и пиано в Ню Йорк.
През годините посещава семинари и майсторски класове, участва в създаването на музика за театрални постановки, училища, детски градини и др. Занимава се с композиция и упражнява преподавателска дейност. Гост и титуляр е в разнообразни музикални формации, с имена от българската джаз и поп сцена.