/ Исторически музей - Генерал Тошево
Община Генерал Тошево внесе проектно предложение по Програма „Черноморски басейн“ за „Развитие и популяризиране на общото наследство“ с партньори община Мурфатлар, Румъния и град Болград, Украйна. Общата му стойност е 1 147 440 евро, като за българската страна предвидените средства са 435 000 евро.
 
Генерал Тошево участва в проект за действие при извънредни ситуации

Освен съвместни културни събития, като дейности по проекта са заложени и инфраструктурни подобрения. Ще се направи основен ремонт на Народно читалище „Дора Габе - 1940“, с. Дъбовик, обновяване на околното пространство на Културен дом в Мурфатлар и възстановяване на паметник на архитектурата – летен павилион „Малевински“ в Болград.
 
В Генерал Тошево отпразнуваха Трифон Зарезан с вино и кръшни хора

Исторически музей - Генерал Тошево също участва в проект
по Програмата – с название „Отваряне на културните прозорци към общото наследство“.  Негов водещ партньор е Археологически музей – Мангалия, Румъния и партньор – неправителствена организация „Astghatsolq“ от Ереван, Армения. Планирано е Историческият музей в добруджанския град да получи 232 000 евро, с които да проведе няколко културни събития и да получи модерно оборудване за дигитализация на културно-историческо наследство.