Дъжд в неделя, високи температури през следващата седмица
Дъжд в неделя, високи температури през следващата седмица / DarikNews.bg, архив
Облачността в неделя ще се увеличи и около и след обяд на много места ще превали дъжд, а в отделни райони ще прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, особено в Северна България и с него за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, за Добрич – 14, на места в Южна България до 20 градуса. Вечерта ще започне разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу понеделник - до ясно време. Вятърът ще отслабне.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността временно ще се увеличи и ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Северозападният вятър ще се усили. Максималните температури ще са 13-16 градуса, в Балчик, Шабла и Каварна - 15. Температурата на морската вода е 10-11 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В последната седмица на април температурите у нас ще бъдат между 20 и 25 градуса. Това съобщи пред NOVA синоптикът от БАН Анастасия Стойчева.
Още следващата седмица пък ще забравим за студа, защото температурите рязко ще скочат нагоре. Времето ще е предимно сухо, температурите ще бъдат дори по-високи от средното за април.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg