Добруджа с първа победа в плейофите
Добруджа с първа победа в плейофите / netinfo
Волейболистите на ПВК”Добруджа” стартираха с победа в полуфиналните плейофи за влизане в Националната волейболна лига. Добричлии се наложиха с 3:1 гейма над съперниците си от „Локомотив”/Пд/. Мачът се игра в зала "Добротица" пред около 1000 привърженици на добричкия тим.

„Добруджа” се наложи убедително в първата част с технична игра и резултат 25:18. Във втория гейм пловдивчани стигнаха до равенство 21:21 точки, но „жълто-зелените” бяха по-упорити и спечелиха с 25:21. В третата част „Локомотив” изравни играта, възползва се от грешките на домакините и с помощта на отлично играещия Борислав Стоянов успя да вземе гейма с 25:21.

Така се стигна до инфарктен четвърти гейм, в който резултатът вървеше точка за точка. След многократни изравнявания и благодарение на опитните Пенев, Боянов и Върбанов „Добруджа” спечели с 25:21.

„Жълто-зелените” играха в състав: Б.Боянов, Пл.Върбанов, П.Пенев, К.Бончев, В.Велинов, В.Симеонов, Д.Буюклиев-либеро, /Л.Рангелов, П.Топалски, И.Пенчев, Цв.Цветанов/.

Втората среща между двата тима е утре в Пловдив. Ако „Локомотив” спечели, на 7 април в Габрово ще се играе третият мач.

Междувременно другият добрички отбор – „Иванов клуб” -  загуби първия си полуфинален мач като гост на „Розова долина”- Казанлък с 1:3 гейма. Финалните плейофи за влизане в елита са в средата на април.