Добрич отбелязва 135-ата годишнина от Освобождението на България
Добрич отбелязва 135-ата годишнина от Освобождението на България / Sofia Photo Agency, архив

Добрич ще отбележи 135-ата годишнина от Освобождението на България от османско владичество с общоградско поклонение пред паметника на хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини. Тържественият ритуал с отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България ще се състои от 11.00 часа.

Цветя и венци ще бъдат положени и на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Ф. М. Достоевски, Добротица, Хайдут Пею Буюклията, генерал -лейтенант Цимерман и на Алеята на опълченците във Военното гробище.

От 10.00 часа в църквата "Свети Георги" ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на Отечеството.

На националния ни празник - 3 март ден на отворените врати обявяват Военното гробище-музей - от 9.00 до 16.00 часа, Художествената галерия - от 11.00 до 16.00 часа, където добричлии могат да видят експозицията на Панорама „Плевенска епопея 1877 г." и изложбата „Герои и събития от българската история" - живопис, скулптура, графика от фонда на галерията.

От 12.30 часа на естрадата на площад „Свобода" започва празничен концерт. В него ще се включат фолклорният танцов ансамбъл „Добротица", детската танцова студия „Добрич" и клубът за народни танци „Пъстър хоровод" при Общински младежки център.