Паметникът на генерал Иван Колев в Добрич
 Паметникът на генерал Иван Колев в Добрич / Дарик Добрич
С поклонение в памет на загиналите в събитията от 1916 година, добричлии отбелязват 103 години от Добричката епопея. В 10.00 часа в параклиса „Св. Архангел Михаил“ във Военно гробище музей духовници ще отслужат заупокойна света литургия и панихида за загиналите воини. За гражданите на Добрич, желаещи да посетят Военно гробище музей, е осигурен безплатен автобус, който ще тръгне от Младежкия център в 09.30 часа, информират от общината.

В 11.00 часа под звуците на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на ген. – лейтенант Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г. Поканени са представители на Министерския съвет, на държавни и общински институции, обществени и политически организации, почетни граждани, общественици, граждани. Тържествената програма продължава през целия ден с полагане на цветя на Кръст – паметника на загиналите в Добричката епопея, Паметен знак на загиналите от 53-ти пехотен полк, част от 7-ма Рилска дивизия през Добричката епопея  1916 г., на паметните плочи на ген. Тодор Кантарджиев и полк. Борис Дрангов. Регионален исторически музей – Добрич организира във Военното гробище музей  Ден на отворените врати. Там гражданите могат да разгледат и изложбата „Добричката епопея 1916 година“.

За децата на града Община Добрич организира Работилница за хвърчила, чието начало е от 11.00 ч. в началото на Градски парк „Свети Георги“.

През септември 1916 г. Южна Добруджа отбелязва своето освобождение, благодарение на победоносния ход на Трета българска армия и конницата на ген. Иван Колев, активно подпомагана от местното население. В знак на уважение и признателност към всички герои на Добруджа Добрич бе обявен за град на българската бойна слава.
 
 
 
 
 
 
.