Дневният център за хора с психични увреждания спечели нови театрални награди
Дневният център за хора с психични увреждания спечели нови театрални награди / Дарик Добрич

Потребителите на Дневния център за възрастни хора с психични увреждания в Добрич спечелиха отново награди на конкурса „Неоткрити, красиви надежди", организиран от сдружение „Сияйна зора" - Шумен. С подготвения от тях театрален спектакъл те заслужиха първо място за най-добра цялостна програма.

Представлението е подготвено от трима потребители на центъра - Пламен Христов /драматизация и режисура/, Антония Василева и Нанка Петрова. То е посветено на артиста Тодор Колев, като в програмата са включени две песни от репертоара му и множество реплики и монолози от негови незабравими роли. По време на представянето в конкурса Нанка Петрова прочете есе на тема „Помогни си сам, за да ти помогне и друг", с което спечели първа награда на литературен конкурс, организиран от Сдружение „Човеколюбие" през септември т.г., а Антония Василева нарисува картина, която подари на журито, разказаха от центъра.

В конкурса в Шумен за хора с ментални увреждания, добричлии са се наредили пред театралите от Раднево, които работят с режисьор от Драматичния театър в Стара Загора, и това им дава допълнителен повод за гордост, разказаха те. Постановката им е подготвена с помощта на музикотерапевта Станислава Желева и художничката Полита Георгиева, която е доброволец в центъра и е подготвила табло с образа на Тодор Колев.

Дневният център за хора с психични увреждания спечели нови театрални награди
netinfo

Освен паричната премия от 300 лева за първото място, Дневният център за възрастни хора с психични увреждания в Добрич бе отличен в Шумен и с индивидуални награди - на Пламен Христов и Антония Василева - специални призове за поощряване развитието на талантите при хора с увреждания; Нанка Колева - грамота за лично творчество; Станислава Желева - специална награда за оригинален подход при съставяне на художествена програма за хора с увреждания; Сашо Герджиков (ръководител на центъра) - специална награда за стимулиране на социалната адаптация чрез създаване на възможности за развитие на изкуството и творчеството при хора с увреждания.

Дневният център за хора с психични увреждания спечели нови театрални награди
netinfo