Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ
Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ / netinfo
ОУ „Д-р Петър Берон” село Коларци, община Тервел са победители в Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ (УЕПП), съобщават от БЧК. Състезанието се провежда на всеки две години в три кръга – общинско, областно и национално. Всеки екип е съставен от 4 ученици на възраст 12-14 години и ръководител. Екипите полагат тест и показват пред съдийска комисия своите практически знания и умения за оказване на първа помощ.

Областното състезание на Ученическите екипи по първа помощ
netinfo


След изключително оспорвана борба на трето място се класира СУ "Димитър Талев" Добрич, на второ ОУ "Н.Й.Вапцаров" село Карапелит, община Добричка. Екипът на училището - победител ще представя област Добрич в 29-ото Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ в НУЛЦ на БЧК в Лозен.

В областното състезание участваха и екипите на СУ "Л.Каравелов" Добрич, ОУ "Добри Войников" с. Победа, ОУ "Йордан Йовков" Каварна, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" Балчик, СУ "Асен Златаров" Шабла и СУ "Св.Св. Кирил и Методий" Добрич. На всички екипи бяха връчени дипломи за участие и чанти с емблемата на БЧК, а първите три отбора бяха отличени и с купи за съответното място. Победителите получиха и специални тениски на БМЧК, с които ще представляват областната организация в Лозен.