/ iStock/Getty Images
Деца и ученици в редица учебни заведения в Добричка област са изолирани като контактни с дали положителен тест за коронавирус, съобщиха от Областния координационен щаб.

През първата седмица на март в областта са регистрирани 150 случая на коронавирусната инфекция. По данни на Регионалната здравна инспекция, сред заразените са 15 учители, трима ученици и две медицински сестри.

В Добрич започва кампания за ваксиниране срещу COVID-19 на всички желаещи

Като контактни са изолирани единадесетокласници в езиковата гимназия "Гео Милев", второкласници и педагози в СУ "Свети Климент Охридски", третокласници в СУ "Петко Славейков", деца и служители от персонала на две детски градини и ясла в Добрич.

Под карантина са и седмокласници от СУ "Свети свети Кирил и Методий" в Балчик, ученици от втори и четвърти клас в училището в село Карапелит.

От областния координационен щаб отново апелират да се носят маски в закрити помещения, да се прави честа дезинфекция на повърхности - както у дома, така и в обществените сгради, и да се спазва дистанция от 1.5 метра между хората.

И изпълняващият длъжността областен управител на Добрич Румен Русев апелира за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
БТА