Членове на ЦИК проведоха обучение в Добрич
Членове на ЦИК проведоха обучение в Добрич / Областна администрация Добрич

Представители на Централната избирателна комисия /ЦИК/ проведоха работна среща в Областна администрация във връзка с предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Членовете на комисията Йорданка Ганчева и Таня Цанева обучиха представители на Районната избирателна комисия, на общинските администрации; на Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване", Областна дирекция на МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението", „Информационно обслужване" АД.

Подготовката за нормално протичане на изборния ден е в ход, необходимата организация е създадена, потвърждават от ведомствата. Има добра комуникация и взаимодействие между отделните структури, съобщават от пресслужбата на Областна администрация.

На обучението е обърнато внимание на основни моменти като регистрирането на застъпниците; незабавното публикуване на всички решения на РИК на интернет страницата на комисията; осъществяване на контрол върху дейността на СИК и предстоящите обучения; необходимостта от бързо администриране на всички жалби и сигнали.

В Добрич отново ще има представители на частичната мисия на ОССЕ /Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа/ на парламентарни избори. Дългосрочните наблюдатели Меги Любани и Харолд Отто ще посетят определен брой избирателни секции на 5 октомври, за да следят за честността на процеса на гласуване.