/ ThinkStock/Getty Images
Колежът в Добрич към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" кани на събитие "Биоизложение на домашно приготвени храни и напитки - път към дълголетие и здраве”.

То е част от програмата "Епископ-Константинови дни" и е посветено на празника за Университета - 21 май, Ден на светите равноапостоли Константин и Елена. Изложението ще се състои на 20 май и започва в 10.00 часа във фоайето на Колежа в Добрич.

В събитието ще се включат преподаватели и студенти. Инициативата е на Катедра „ Растениевъдство и растителна защита”. Подготвени са и анкети за класация на предложените храни и напитки, които ще се попълват от студентите, а резултатите от анкетите ще излъчат и победителите в изложението, за които са подготвени награди.

Проявата отговаря на засиления интерес към здравословния начин на хранене и живот, както и популяризиране на видовете полезни, домашно приготвени, храни.