/ Дарик, архив
6-годишно момче е било блъснато от автомобил в добричкото село Драганово, съобщиха от полицията в Добрич. Сигналът за инцидента е получен на 18 септември, около 8.10 часа.

На място е установено, че лек автомобил „Грейт Ховър” с добричка регистрация, управляван от 18-годишен младеж, е блъснал детето, което внезапно пресякло пътното платно.

Шофьор с отнета книжка блъсна три коли  в Добрич


Шофьорът на автомобила откарал пострадалото момче до Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич. Детето е настанено в МБАЛ Добрич за наблюдение, с диагноза комоцио и контузна рана, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

В социалната мрежа роднина на момчето се оплака, че „нито полицаи, нито лекари са на страната на детето”.

„Детето веднага бе прегледано от детски лекар, който свика консулт от хирург и невролог. Веднага бе направен скенер на глава, шийни прешлени, гръден кош и корем. Няма други наранявания, освен рана на устата”, коментира за Дарик шефът на Спешното отделение д-р Куртев, като допълни, че детето е обгрижено много добре.

В същото време бащата на момчето Кирил Ангелов заяви пред  Дарик, че са му поискани 560 лева, защото пожелал да премести детето за лечение във Варна.

От болницата обясниха, че когато пациент пожелае сам да напусне лечебното заведение преди приключването на клиничната пътека, то той трябва да заплати направеното до момента лечение. А само скенерът струва 200 лева.

Ангелов не можа да обясни какви претенции има към полицията.