Зрелостниците от ЕГ"Гео Милев" получиха немски езикови дипломи
Зрелостниците от ЕГ"Гео Милев" получиха немски езикови дипломи / Дарик Добрич
37 абитуриенти от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич получиха немските си езикови дипломи на тържество в Огледална зала „Нели Божкова”. Събитието ежегодно е част от Гео Милевите празници,  посветени на патрона на училището.

Учениците от класовете на Надя Бакларова и Лиляна Лазарова успешно покриха най-високото ниво за владеене на немски език, което ще им отвори вратите към немските висши учебни заведения. Сред зрелостниците с немски дипломи са и Александър Манолов и Кирил Петков, завоювали престижни места в десетицата на национални олимпиади по езика.

Гост на тържеството бе Константин Пригниц – регионален експерт по немски език за Североизточна България, който връчи дипломите на абитуриентите.

Преподавателите направиха вълнуващи обръщения към своите възпитаници и родителите им. „Тръгвате си от училище не само с езиковите си познания, но и с умения и качества, така че да не се плашите от предизвикателствата на живота. Със сигурност ви предстои прекрасно житейско пътуване. Нека обаче не си тръгнат големите мечти и готовността ви да се борите за тях”, сподели г-жа Надя Бакларова.
 

дипломи
Дарик Добрич

дипломи
Дарик Добрич