/ ThinkStock/Getty Images
24-годишен мъж е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за грабеж на чужди вещи, представляващ опасен рецидив, извършен с употреба на сила, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Започна делото срещу мъжа, който отвлече и малтретира младо момиче от Добрич

На 13 март тази година подсъдимият отишъл в дома на мъж, с когото се запознали в интернет. След като говорили известно време, без никаква причина Панайот се приближил до домакина си и го ударил с юмрук в лицето. Мъжът паднал на пода, а подсъдимият продължил да го рита и удря, като му причинил множество кръвонасядания, сътресение на мозъка и други травми.

Издърпал мобилния телефон на жертвата си, отнел два лаптопа от жилището, златна обица, раница, портфейл със 100 лева и напуснал дома. В района на кооперативния пазар в Добрич, той продал отнетите вещи на неустановено по делото лице за 200 лева.

Съдят добричлия за неплатени данъци в големи размери

Извършителят на  грабежа бил разпознат от пострадалия мъж. Назначената по делото експертиза оценила отнетото имущество на 3796 лева. Панайот Н. е осъждан ефективно за различни престъпления от Районния съд в Провадия. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд за 3 декември тази година.