/ Thinkstock/Getty Images
12 автори ще получат финансиране по правилата за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението на Община Добрич. Това реши на свое заседание Експертната комисия, която определя кои книги ще получат средства. Общата сума, която ще бъде отпусната от общинския бюджет, е 10 000 лева. Програмата подкрепя книги за Добрич и Добруджа.

Финансиране получават книгите: „Моята Добруджа“ на Петър Крумов; „Йордан Йовков, почти непозната кореспонденция“ на Маринела Паскалева; „Времето на лирическия герой“ на Драгни Драгнев; „Репетиция за живот“ на Ема Гергиева; „Усмивката – емоционален щрих в творчеството на Йордан Йовков“ на Рада  Въртунинска; „Ще те докосна ли“ на Татяна Иванова; „Посвещение“ на Валентина Добринчева; „Войните между Русия и Турция на територията на Добруджа“ на Георги Казанджиев; „Българската памет за Йордан Йовков“ на Регионален исторически музей.

Освен тези издания Община Добрич ще финансира откупуването на книгата на Атанас Пеев „Личности и събития“, издаването на сборника „Жив е споменът за вас“ на Димитър Илиев и на илюстративен албум „Добруджа във войните за национално обединение“ на Регионалния исторически музей.