Единственият остров по българското Черноморие, превърнат в туристическа забележителност Света Анастасия, ще отвари за посетители от 1-ви май. Очаква тази година да бъде пуснато още едно туристическо корабче по крайбрежието.

Интересът към малкия мистичен остров е сериозен, разказва пред  NOVA NEWS туроператорът и представител на „Обединение Бъдеще за туризма” Павлина Русева.

По думите й туроператорите започнаха активно да рекламират остров Св.Анастасия, тъй като той е доста добре устроен от към организационна част. Към него има интерес не само от български, но и от западни туристи за целия сезон.

Рекламни брошури за острова вече са преведени на няколко езика и разпространени в тематични сайтове и агенции, а резервациите са факт от началото на месец април.

Предвидени са три театрални представления, концерти, Биле фест, който тази година ще е от 24-ти до 27-ми юни, за празника на билките. Ще се състоят сватби и частни събития, кръщенета, сватбени тържества.

Страната ни може да печели много от своите забележителности, в това число разработването и на останалите острови като туристически дестинации, убедени са представители на бранша.

 
NOVA