За първи път: МTV фестивал в Бургас
За първи път: МTV фестивал в Бургас / netinfo
Първият по рода и мащабите си у нас музикален фестивал, чийто медиен партньор ще бъде MTV ще се проведе в Бургас. Обшина Бургас е  домакин на фестивала и съорганизатор.

„Фестивалът ще се нарича „SPIRIT of Burgas” /Духът на Бургас/ и има потенциала да се превърне в най-горещото музикално събитие в Европа това лято. Очакваме на бургаския бряг да дойдат хиляди меломани от цял свят”, обяви кметът на община Бургас Димитър Николов, който е патрон на събитието.

Той официално представи новия фестивал и неговото име на пресконференция, в която участваха още Крис Гилис – директор „Събития на живо” в MTV, Ники Райт – отговорник „PR и маркетинг” на фестивала, промоутърът Иван Вълков и директорът на бургаското общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев.

„SPIRIT of Burgas” ще се проведе от 15 до 17 август на Централния градски плаж. Телевизионни предавания от фестивала ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси”, които гостуват за първи път в България.

В Бургас ще пристигнат и колоритните „Ейшън дъб фондейшън”, чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага. Световните медии напоследък прикачиха на „АДФ” етикета „най-добрата група на живо”. Във фестивала ще участват още „Пендулум” – водеща сила на световната „дръм анд бейс” сцена, хип-хоп доминаторът „Фараон Монк”, суперактуалните „Груув Армада” и „Бонобо”, диджеите от „Метрополис”, артистите от лейбъла HMSU, „Гравити Ко” и други известни български изпълнители.