Южният плаж на Слънчев бряг със Син флаг
Южният плаж на Слънчев бряг със Син флаг / netinfo

Южният плаж в курорта „Слънчев бряг" спечели за пореден път международната екологична награда "Син флаг". Сертификатът, присъден за качество, чистота и безопасност показва, че плажът е един от най-добрите. Южният плаж бе определен от международно жури от проверяващи и гарантира, че плажът има перфектно управление. Синият флаг е екологична награда, която се дава на плажове, където се полагат специални усилия при опазването на околната среда, чистота на морската вода, отлична организация и безопасност, услуги, удобства. В оценяване изпълнението на критериите участват български представители на няколко институции, сред които Водно спасяване към БЧК, РЗИ, образователен експерт, след което документацията се разглежда и проверява от международно жури.
Синият флаг е присъден от Фондацията за екологично образование, в която членуват национални организации от 49 държави от Европа, Америка, Африка, Океания и Карибите.
„Притежанието на този еко приз е и една предпоставка за развитие на екотуризъм в Слънчев бряг. Изпълнението на критериите на програмата "Син флаг" допринасят за високия стандарт на предлаганите туристически услуги, както и привличането на все повече туристи", каза управителят на плажа Кирил Спасов.