/ Мелкон Задикян
Христо от VRANI VOLOSA
100003
Христо от VRANI VOLOSA
  • Христо от VRANI VOLOSA
Бургаската група VRANI VOLOSA се завръща след осемгодишно студийно мълчание с нов албум - „Amongst The Loneliest Of Waves“ (Сред най-самотните вълни). Бандата ще представи горещата си продукция в събота - 15 декември, от 20.00 часа в “Papa Beer”.

От първия сингъл „В плен на вятъра“ става ясно, че бургазлиите умишлено са търсили сурово, по-ретро звучене, в което са смесили своя стил „паган метъл“ с откровени олдскуул траш и други елементи, а всички песни са свързани помежду си.

Това е сънят на юноша, чийто баща е загинал по време на морска буря, който иска да поеме по пътя на баща си и да докаже, че може да се справи и покори морската стихия. В съня и мечтите на момчето се разиграват всякакви морски пейзажи и приключения:

„Красиво и спокойно море, среща с въздушните съгледвачи на морето – гларусите, буря и крушение, бедствие с другар сред самотните вълни и в края на албума се събужда на скалите на Агалина продължавайки да мечтае“, разказват момчетата.

Записите са на няколко сесии в различни студия, но основно в Set Nitro с инженер Astaroth. „Amongst The Loneliest Of Waves“ ще бъде представен на публиката в луксозна опаковка от създаденото от групата издателство „Red Sunrise Records“.