Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
„Преместваемите обекти в Слънчев бряг, които се стопанисват от групировки, трябва да бъдат премахнати.  Те са една язва за туризма . Превръщат курорта в арабски битак. Сковани са с подръчни материали и в тях се продават сутиени, джапанки и всякакви други стоки... Въртят един сив оборот. Някои от тези обекти нямат дори касови апарати“.
Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов. Той визира района около Южния плаж  в курорта и в прав текст определи локацията като „Град на греха“.

„Пред едно от тези заведения има лъскав автомобил. Всички на север от Бургас знаят чий е той. На Митьо Очите е“, обясни вицепремиерът и в ефира на БНТ показа снимки, направени при проверки за размерите на обектите. На изображенията се вижда автомобил. „Това е автомобилът на Митьо Очите“,подчерта  Симеонов.
„Минават проверяващите, измерват големината на обектите, сядат в една закусвалня да обядват и той непрекъснато е пред тях – на съседната маса. Нищо не им казва. Ходи и гледа как си вършат работата“, заяви той.

Чрез промяната в Закона за устройство на територията и с въвеждането на регламент на преместваемите обекти, всички малки и големи творения на лакомията ще бъдат премахнати, добави той.