/ архив
Тригодишният Никола от Бургас е роден с диагноза "дефицит на бедрената кост", което причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. Неговите родители и Община Бургас ви молят за подкрепа при събирането на пари за скъпите операции. Част от нея е инициативата "Дарение вместо цветя". Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола.

Средства за тригодишния сладур се събират на няколко места. Специални кутии са поставени във фото "Дъга" в комплекс "Меден рудник", в Карнобат - ул. "Христо Смирненски" - в магазина за GSM аксесоари. Днес кутия за дарения ще бъде поставена на партера в Община Бургас, а до няколко дни ще бъде активиран DMS номер, на който всеки ще може да изпраща дарителски SMS.

В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. 

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множеството изкривявания. В медицински център "Света Мери" във Флорида, могат да оперират Никола още сега. 

Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли дава надежда, че крачето му може да бъде подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши точно в този момент. В средата на септември д-р Пейли ще преглежда в Барселона.

Там ще назначат и дата за операцията на Ники. Сумата за операцията е 120 000 долара и е непосилна за семейството, за това то се обръща за помощ към вас!
 
Средства се събират и на сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN : BG92UNCR70001523296890
BIC:UNCRBGSF