Домакин на най-престижното отборно състезание по тенис за мъже е комплекс "Санта Марина". Кметът на Созопол днес се срещна с националния тим на България.
Домакин на най-престижното отборно състезание по тенис за мъже е комплекс "Санта Марина". Кметът на Созопол днес се срещна с националния тим на България. / Снимка: Лалка Димитрова
Топ ракети от 15 държави в Созопол за Купа „Дейвис”
93199
Топ ракети от 15 държави в Созопол за Купа „Дейвис”
  • Топ ракети от 15 държави в Созопол за Купа „Дейвис”
Най-значимото отборно състезание по тенис за мъже, организирано от Международната тенис федерация (ITF) - „Купа Дейвис”, започва утре в комплекс „Санта Марина” в Созопол. Престижният турнир дава старт на тенис-сезона на открито, входът ще е свободен.
Жребият за световното първенство бе изтеглен днес. Най-добрите ракети на 15 европейски държави  -участнички бяха разпределени в 4 групи, като победителите от всяка от тях ще се класират за полуфинала в събота.
Съперници на България- водач в група А, са съставите на Гърция и Армения.
Страната ни ще бъде представена в състав: Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Тихомир Грозданов и капитанът Тодор Енев.
Първият двубой на националния ни тим е утре срещу Армения. По регламент първи ще играят вторите ракети, следвани от първите, след което тенис мачовете ще приключат с двубой на двойки. 
Ако България продължи напред, първите ни ракети ще срещнат победителя от група Д, където са отборите на Ирландия, Черна Гора, Андора и Косово. 
Победителите от тях ще определят два тима, които ще се изкачат в група II на зона "Европа/Африка" през 2018 г.
Чуйте в прикачения файл какво още каза за турнира капитанът на българския национален отбор по тенис – Тодор Енев:
В интервюто са използвани въпроси и на други медии.