Тенорът Калуди Калудов с фрагменти от Пучини в Бургас
Тенорът Калуди Калудов с фрагменти от Пучини в Бургас / netinfo

Шедьоври от световната опера ще прозвучат в изпълнение на неповторимия тенор Калуди Калудов на сцената на Държавна опера - Бургас. Концертът ще се проведе на 12 ноември от 19:00 часа. Оперният певец ще си партнира със сопраното Анна Дитри, Йоана Железчева и баритонът Марян Йованоски под акомпанимента на оркестъра на Бургаската опера. Концертът „Калуди Калудов и приятели" ще премине под диригентството на Иван Кожухаров, а концертмайстор ще е Йордан Ковачев.

„Калуди Калудов е сред петимата най-известни български оперни певци и е получил редица признания за таланта си. Бургазлии го познават добре, защото за него това не е първо участие на сцената ни", каза Александър Текелиев - директор на Държавна опера - Бургас. По време на концерта публиката ще чуе фрагменти от безсмъртните произведения на Джакомо Пучини - „Тоска", „Турандот" и „Бохеми", както и от операта „Атила" на Джузепе Верди.

Калуди Калудов има 35 години сценична дейност и е изиграл повече от 60 роли. Той е пял с Пласидо Доминго, Самюел Рейми, Ренато Брузон, Дзанканаро, Мирела Френи, Гена Димитрова, Николай Гяуров и много други.

Събитията от афиша на Държавна опера - Бургас продължават на 15 ноември с концерта „Цигулката в киното", който е комплимент към любителите на седмото изкуство. Идният петък, от 19:00 часа, киноманите ще имат възможност да чуят на живо музиката от: „Гладиатор", „Алената буква", „Карибски пирати" и др., а по време на изпълненията ще се прожектират и трейлърите към филмите.

Произведенията ще бъдат изпълнени от оркестъра на Държавна опера - Бургас под диригентството на Йордан Дафов. Солист е Чавдар Вълков, а концертмайстор Ваня Златева.