Таньо Танев: Толерантността на пътя започва след Сърбия
Таньо Танев: Толерантността на пътя започва след Сърбия / netinfo
Таньо Танев: Толерантността на пътя започва след Сърбия
90169
Таньо Танев: Толерантността на пътя започва след Сърбия
  • Таньо Танев: Толерантността на пътя започва след Сърбия

Толерантността между участниците в движението на пътя започва след Сърбия. Това каза в ефира „Дарик"-Югоизток Таньо Танев, президент на бургаския МС клуб „Black Sea Hooligans MС". Като част от мотообщността в Бургас той подкрепи международната инициатива "EDWARD" за безопасност на пътя, към която Дарик е партньор.

Пътна полиция към мотористите: Не забравяйте, че сте „невидими“

За пример той посочи мотосъбор в Австрия с участието на 130 000 водачи на двуколесни машини, организирано като по учебник. И подчерта различията по пътищата у нас.

От ефира на „Дарик" Танев призова за толерантност и дисциплина на пътя - от всички участници в движението - и мотористи, и шофьори на леки автомобили, и пешеходци.
Само до 30 август 400 души са пострадали в пътно - транспортни произшествия между мотоциклет и кола. Още над 20 са жертвите.

Висшият адвокатски съвет: Пешеходците нямат абсолютно право при пресичане на пешеходна пътека

„У нас напоследък се наблюдава и нова, за съжаление, притеснителна тенденция: заради преекспонираните права на пешеходците, мнозина отказват да се съобразяват с правилата, а често и дори не се оглеждат на пътя. За да ги пазят водачите, нека те също да бъдат внимателни", каза Танев. „Нека всички се пазим взаимно", призова Танев, в качеството си и на моторист, водач на лек автомобил и пешеходец. По думите му, какъв е човек на пътя става ясно по възпитанието му, уважението към другите участници в движението и разума, а не от това дали е на мотор или зад волана на автомобил.

Танев разказа и за организацията в бургаския клуб „Black Sea Hooligans Mc".
"90 процента от каранията в нашия клуб са в група. Имаме т.нар. роуд каптън - това е човек, преминал през обучение в "Харли Дейвидсън", за да показва на цялата група как да кара, как да изпреварва, как да спира. И за всичко това си има знак. Затова нашето каране е по-красиво, по-безопасно от всички други видове. Основният принцип при нас е дисциплината. И се стремим да наложим подобно отношение и в самите мотористи, и при пешеходците", каза още той. И се обърна към обществеността с думите: "Не подхождайте с агресия към мотористите. Човекът под каската може да е ваш приятел, а може и да е шефът ви". И още: Не е коректно, според Танев, всички мотористи да се поставят под общия знаменател „рокери": „Не всички слушат рок, може и да има и почитатели на Лили Иванова. Въпросът е да не рискуваме живота на останалите участници в движението", заключи той.

Чуйте цялото интервю в прикачения файл