Стойновски  се припозна на левия кандидат за кмет
Стойновски се припозна на левия кандидат за кмет / netinfo

 

Общинският съветник Ваклин Стойновски, който първи в Бургас обяви кандидатурата си за кмет на града, днес призова за подкрепа от страна на леви и центристки партии и движения. Според него никоя политическа сила не може да излезе с играч, който да пребори номинацията на ГЕРБ за градоначалник, в лицето на Димитър Николов.

Затова Стойновски прикани колегите си от ляво и център да се обединят около неговата предизоборна програма, която предлага алтернативно управление на града.

"Всички са добре дошли за разговори", обяви общинският съветник. По думите му вече има съгласие за съвместна работа с две политически формации, но отказа да назове имената им. Стойновски загърбва проекта “Партия Бургас” и ще се яви на изборите за местна власт издигнат от други партии от ляво и центъра. Кандидатът за кмет обеща да убеди своите 12 хиляди избиратели, гласували за него на вота през 2007 г, да подкрепят  лява президентска кандидатура.

Стойновски обяви, че председателят на ОбС Снежина Маджарова трябва да си подаде оставката, защото е нарушила правилника за работа на ОбС и Закона за общинския дълг свиквайки извънредна сесия на местния парламент.

Според него, има виновен общински чиновник,  заради чиято немарливост Бургас може да изгуби 109 лвн.лв по проекта за “Интегриран градски транспорт”. Съветникът щял да сигнализира и прокуратурата по случая.