МВР следи престъпния контингент по морето след първите кражби на луксозни коли на украинци. Има ли бум на кражби на луксозни украински автомобили по морето?

Хотел в „Слънчев бряг“ приюти близо 1400 бежанци от Украйна (ВИДЕО)

В социалните мрежи вече се появиха сигнали за задигнати от автокрадци коли на украинци, както и за свалени регистрационни номера. От полицията твърдят, че това са единични случаи, а крими контингентът по морето се наблюдава.

БГНЕС

Дмитри Бабенко от Запорожие, съпруга му и 10-месечната им дъщеричка Алина бягат от войната в Украйна. Настаняват се в хотел в Несебър. Още на следващия ден след пристигането им у нас, джипът му е откраднат.

„От камерите за видео наблюдение се вижда, че престъпниците, от 2:00 часа през нощта до 6:00 сутринта, са се опитвали да откраднат колата и сутринта вече са успели“, разказа Дмитри Бабенко.

Съпругата ми Виктория разказва, че са откраднали колата заедно с памперсите, храната за бебето и детската количка. Пред районното управление на полицията в Слънчев бряг и други украинци споделят, че имат информация, че автомафията у нас се е задействала. Крадат се по-луксозните коли или се свалят номерата им.

Пунктът за хуманитарна помощ в курорта „Слънчев бряг“ има нужда от хранителни продукти

„Естествено, че е притеснително да свалят номерата на колата ти. В чужда страна и без номера. Знаем, че трябва да си направим застраховки на колите. В групата ни се коментира, че това е необходимо в България”, споделя Альона.

БГНЕС

От полицията в Бургас са категорични, че няма бум на кражби на луксозни украински автомобили. Става въпрос за единични случаи и са взети всички мерки.

„Естествено, че по-луксозните превозни средства ще бъдат най-вероятно обект на престъпно посегателство. За тази цел превантивните и явни мерки, които сме предприели са обход на местата, където има концентрация, както на украински граждани, така и на МПС-та, особено по-скъпите”, коментира ст. комисар Калоян Калоянов- директор на МВР Бургас.
БГНЕС