Шведска маса предлага въвеждане на  вероучение и „секс с кофраж”
Шведска маса предлага въвеждане на вероучение и „секс с кофраж” / колаж: Златина Гайдажиева

В първия ден на последния седмоднев от месеца септемврий На Бойко Цветаня Му рече на агората в града Брюксел, че родът български ще да влезе в обетованата земя шенгенска къде април-май през лето 2011 след Христа и през лето второ от управлуението Му на Оногова, Що Приятел Е С Царе, Папи, Патриарси.

И възрадваха се хората и тръбачи мейдийни йерихонски викнаха „Осанна”.

Пък във вторника чу се, че Онзи, Чиито Имена Не Само Се Пишат, Но И Се Произнасят С Главни Букви ще се качи тържествено на покрив един за обичая „Викане от билото на покрива”. Ама на хлевоустите и зли сили, що смееха се на туй дело, им се отвърна, че покривът е на цял замък спортен, а не на колиба незнайна.

И всинца зачакаха викането Му от билото, пък после се питаха как ще го чуят, когато в мазето слезе за обичая „Викане от дъното на мазето”.

Тъй в откриване и викане от покриви се изпълни тоя ден.

Насред средата на седмицата една дева с име Анна Мария, що хората зовяха Усмихващата се дева от кръстопътя, беше ритуално посечена от десницата Му, на Онзи, Що Покриви Открива.

И хората по агората се питаха защо беше предадена на погибление, ама Самодържецът, Що Само Той Държавността Държи Да Не Падне с думи благи обясни, че тя се била борила мъжки, ама от таз борба не само мъжете, ами и жените, децата, че и неродените май ги втресло и одобрение за Анна Мария нямало и реформи хич даже не можела да направи. Затова я турнали на дръвника, пък после тя посечена си отиде, усмихвайки се.

И четвъртият ден на седмоднева започна с надежди изпълнен и надежди покълнаха още, когато умни хора и най-умният и най-силният измежду тях издумаха, че родът български щастлив трбява да е, защото ръст брутен вътрешен имал грамаден и дори направо величествен.

А хората от рода български клатеха глави и се чудом чудиха тъй ли е или не е тъй.

Пък лечителите се сдобиха с нов водач, що Венец се зовеше, а на гръцки името му думаше се Стефан и министър направиха го тоя Стефан на народното лечение и  първом му рекоха болниците да излекува пък после хората, че то сега ни едното ни другото било здраво.

И излезе на агората Бойко от рода Борисов пък им рече да се радват и да се обичат като братя, защото кризата вече си отишла и дори издума думи, че държавата имала вече ръст.

Невъзпитани зълодяи попитаха като колко голям ще да е тоя ръст и се чу, че бил 0.5% и за едни беше малък, ама за други най-голям от големите.

Пък вечерта един юнаци тръгнаха на поход към Лисабон като аслани пък се върнаха като насрани.

Малко по-късно след тоя български резил  изпълзяха от смрадливите земи на сивата икономика двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и започна скверното предаване „Шведска маса”

В началото водещите оплакаха свалянето от власт на своята любимка Анна Мария. После Максимовсон злорадстваше заради загубата на футболния отбор от китната българска махала Подуене с цели пет, Пет, пеТ, ПеТ, ПЕТ гола.

Калудовсон само се ограничи с мнението, че българските отбори са били здраво напортугалени и са усъвършенствали основно тактическия компонент „игра без топка”, защото съперниците им са им скрили топката.

Колегата му поздрави всички сини фенове с песента на Йосиф Кобзон „Журавли” и разсъждаваше на глас за връзките между пет гола и голф петица, трамвай номер пет, петилетка и петима Петко не чакат.

Слушателят Ники сподели, че Порто и Спортинг са играли ламбада, а нашите футбалери са трополяли като на ливада.

След него Радо избесня в ефир и поздрави всички левскари със съдийството и анализира, че реферът е можел да даде поне три дузпи за „сините”, защото традициите го изисквали.

После се поде кротка беседа върху мнението на премиера, че кризата била свършила. Общо взето никой не повярва.

Един от слушателите каза, че министър Анна се опитала да направи нещо, ама ония, които сучели отвсякъде, я прогонили.

В рубриката „Масов делириум”, в която обикновено се четат читателски и слушателски анатеми по повод злите водещи, последните най-паче се смяха на споделеното преживяване на фейсбукъра Тодор „секс с кофраж”. Ама не се разбра дали горепочосеният юродивий е правил секс, облечен в кофраж или е сексирал със строителното приспособление. И водещите зловещо се смяха и с пръхтене обсъждаха туй явление причудливо – „секс с кофраж”, като обещаха да го пробват и горещо го препоръчаха на горките слушатели на предаването.

И настъпи времето да се дискутира по основната тема „Дали да се въведе вероучение в училищата и що църквата не си свърши сама работата?”

Слушателят Ники взе думата и каза, че духовната бедност води страната към блатото и, че докато у нас вони на комунизъм, няма да се оправим. Затова човекът препоръча свикване на нов църковен събор, където да се избере нов патриарх. Ники подкрепи абсолютно въвеждането на вероучение с думите „Да се тръгне от „а”, „бе”- то, за да се стигне до небето.”

После позвъни 72 годишен младеж, за да рече, че цар Борис е покръстил българите, а Тодор Живков е покръстил циганите. Неостаряващият обвини за духовната катастрофа у нас интернационализма и пожела да бъде натирен и изкоренен комунизма. Накрая потъна в спомени и каза, че през 1946 година изхвърлили вероучението от неговото училище.

След това се пристъпи към рубриката „Музикална катастрофа”, в която беше представена песента „Остров Болшевик” на Ева Русева.

Критикът Жулиен Думбазов разреши рецензията му да бъде цитирана и затуй я цитираме:

В рубриката за катастрофални музикални недомислия ще ви представим един хит, който в недалечното минало е довеждал до колективна истерия и пристъпи на мускулна тревожност посетителите в мрежата от ресторанти на държавното предприятие „Балкантурист”.

Песента се нарича „остров Болшевик” и написването й със сигурност е резултат от мозъчна полюция на висш разум. Парчето се изпълнява от Ева Русева, която притежава също толкова голям певчески талант, колкото и едно средностатистическо магаре.

В текста съвсем новаторски е игнориран традиционният лирически герой. Азът е размит в колективно стадо, което блее вкупом по обожествявания остров легенда „Болшевик”

Авторът безстрашно размества всички известни културологични пластове, като определя късчето суша като верен син на морето. Подобно твърдение опровергава древногръцките митове и легенди, също и римските писмени паметници, според които боговете Посейдон и Нептун не са имали нито законен нито незаконен син на име Болшевик.

На едно следващо ниво на поетичната парадигма островът вече е сравнен с пантеон, който за съжаление е посещаван минимум по два пъти на ден единствено от гларуси.

Птиците са символ на неосъзнатите класово българи, които принадлежат на зараждащото се консуматорско общество, чиито отблъскващи белези са варенето на компоти, варенето на лютеница и неистовият стремеж да бъде закупен автомобил „Лада” или „Москвич”.

В музикално отношение композицията започва и завършва огледално, т.е началото и краят и са внезапни и безмислени.

Духовата секция и ударните инструменти успяват да предизвикат необходимата драматичност и тържественост, но гласът на изпълнителката Ева Русева е истинска слухова експлозия или както биха казали строителите от Димитровград

„Таа, Ева направо кърти мивки”

В заключение, препоръчваме тази песен да бъде изпълнявана по време на сватби, вечеринки, конгреси и събрания на работническо-селски колективи.

Оставам ваш

Жулиен Думбазов

На раздяла отново наживо беше представена поредната серия на прочутия сапунен сериал „Непресъхващо лове”, в която героите Стамат и Хортензия  независимо един от друг ревизираха брака си и той се разклати. Пъкленият замисъл на сценариста да всее разкол в отношенията на влюбените се изрази в промиване на малкото мозък у Хортензия, заради което девицата пожела тя и залюханият й половин да участват в риалити шоуто „Парланго”, където да танцуват, пеят, плачат, слюноотделят, сълзят, сексят и да правят разни други високорейтингови дейности в името на благотворителността и един апартамент и награда от петстотиниляди гроша.

Над двамата надвисна черна сянка, но се оказа, че сянката я хвърлят Максимовсон и Калудовсон, които станаха, за да си тръгнат заради настъпилия край на предаването.

И колкото и нагло да звучеше подобна закана, Максимовсон обеща предаването да се излъчи и другата седмица.

Ужас, ужас, ужас

По-важното от кощунственото петъчно говорене чуйте в звуковия файл под снимката