Павел Маринов е новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Това сочи справка в сайта на инспекцията.

Министър Личев обясни казуса с „подпорната стена“ в Алепу

Той е бил областен управител на Бургас в периода 2013-2014 година. Към момента е общински съветник в Общински съвет-Бургас.

Припомняме, че министърът на околната среда и водите Асен Личев освободи от длъжност предишната директорка на инспекцията заради казуса с „подпорната стена“ в Алепу.

"Инвеститорът по казуса "Алепу" е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а не подпорно съоръжение и РИОСВ е била били уведомена", обясни тогава Личев в рамките на парламентарния контрол на въпрос за действия и бездействия на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) по казуса.

"Не мога да се съглася, че инвеститорът, който е подал инвестиционното намерение за първоначалната преценка на ОВОС, е написал, че ще прави подпорно съоръжение. Нищо подобно.

Екоинспектори провериха сигнали за разорани дюни на плажа „Алепу“

В ръцете ми е решението на директорката на РИОСВ Бургас от 29. 12. 2017 г. Инвеститорът иска да му съгласуват инвестиционно предложение за изграждане на курортен комплекс, включващ "Алепу вилидж" и "Алепу бриз вилидж".

С инвестиционното предложение се предвижда изграждането на курортен комплекс със сборна площ 20 858 кв. м. По-нататък са разписани стаи, тоалетни, бани.

Някъде надолу се пише, че то ще играе ролята на подпорно съоръжение, но това са пилоните в пясъка и скалите, които след това служат като по-здрава основа на сградата", разясни министърът.

Личев припомни, че е сменил директорката на РИОСВ-Бургас, която е подписала това решение.
Агенция "Фокус"