Григор Григоров бе заловен през юни м.г. в автобус, натоварен с 65 нелегални мигранти.
Григор Григоров бе заловен през юни м.г. в автобус, натоварен с 65 нелегални мигранти. / Снимка: Дарик
Старт на процеса на 9 май
35-годишният бизнесмен Григор Григоров, който във времето, в което бе разследван за нелегален превоз на мигранти и бе под домашен арест, спечели търг на Гранична полиция законно да транспортира бежанци, тихомълком е пуснат на свобода срещу парична гаранция от 3000 лева. Решението е на Бургаския окръжен съд. Това съобщиха магистрати пред Дарик.
 
Григоров бе заловен от полицията през юни м.г. Задържан е край Царево зад волана на автобус, натоварен с 65 нелегални мигранти от Афганистан и Ирак, до един влезли тайно в страната ни.
 
Обвинен за трафик на бежанци се вреди да вози легално мигранти (ВИДЕО)

Срещу Григоров е повдигнато обвинение за по чл.281 от Наказателния кодекс - за трафик на мигранти, а 42 дни по-късно, докато тече разследването него, изненадващо спечели обществена поръчка на стойност на стойност 195 580 лева без ДДС да транспортира мигранти до бежанските центрове в страната.
 
Проверяват как обвинен за трафик печели обществена поръчка да вози мигранти

Скандалът, след разследване на Дарик Бургас, предизвика трус в Гранична полиция и рокади по висшите етажи. Тогавашният премиер Бойко Борисов определи случая като "голям срам", а след това поиска оставките на ръководството на дирекцията.
 
Междувременно съдът в Царево отказа да измени мярката за неотклонение на Григоров в по-лека. Съдът в Бургас обаче прецени, че той трябва да е под гаранция. Делото започва на 9 май т.г.