"Чувствам се много виновен", каза в съда Теньо Енчев.
"Чувствам се много виновен", каза в съда Теньо Енчев. / Снимки: Лалка Димитрова
Майката на жертвата:
100481
Майката на жертвата:
  • Майката на жертвата:
25-години затвор при специален режим поиска днес окръжната прокуратура в Бургас за 28-годишния Теньо Енчев, който на 16 юни м.г. уби майката на детето си в дома им в Айтос. Процесът срещу него започна днес по реда на съкратеното следствие. Теньо призна всеки пункт от обвинението, а именно че: след злоупотреба с алкохол и наркотици е пребил до смърт пред очите на 3-годишното им момченце, приятелка си Ивета /на 19 г./.

„Смъртта е настъпила бавно, по особено мъчителен начин. Теньо продължил да рита Ивета, дори когато тя вече е била паднала на земята. Тъпкал тялото с краката си, с маратонки избил зъбите й...Младата жена е осъзнавала напълно ужаса...“, посочи прокурор Ангел Ангелов.  Най-адекватната присъда за това престъпление е доживотен затвор, подчерта той. Но уточни, че при реда на съкратеното съдебно следствие, присъдата по закон трябва да се редуцира с 1/3.

„Чувствам се много виновен. Не знам какво да кажа, просто нямам думи, особено като...Съжалявам, аз нямам право да ви моля за каквото й да е“, промълви Енчев. Днес в съда стана ясно, че той е осъждан 10 пъти.

Адвокатът му поиска днес от съда да прояви снизходителност и да му даде възможност да се поправи. "От малък живее в разделено семейство. Роден е във времето на прехода. Имал е живот, пълен с нерадости и болка. Реално той е нямал нормална човешка обич. След което е попаднал в криминалните среди, но е имал желание за семейство. Друг е въпросът как е разбирал това. Той все пак е дете на прехода“, посочи защитата.

Теньо и Ивета се запознали в транвай в София преди пет години. Тя, по думите му, сама поискала да отиде при него в Айтос, защото се чувствала очуждена от семейството си.

„Ивета се е връщала при него заради детето“, каза прокурор Ангелов. А майката на Ивета-Димитринка разказа: „Тя беше много добричка, скромна и наивна. Не желаеше детето й да расте без баща. Говорила съм й хиляди пъти да го напусне, но тя не пожела. Тя криеше, че е бие“.

Димитринка
Имам един съвет към всички жени и момичета. При най-малкия признак на тормоз и каквото и да е насилие, да не мълчат, а веднага да потърсят помощ и съдействие

„Имам един съвет към всички жени и момичета. При най-малкия признак на тормоз и каквото и да е насилие, да не мълчат, а веднага да потърсят помощ и съдействие, защото последиците могат да бъдат фатални, както при моето детенце”, заяви тя.

В 16.00 часа днес съдът ще произнесе присъдата. 

Какво още каза пред репортер на Дарик-Бургас майката на Ивета-Димитринка, чуйте в звуковия файл: