Проходими пътища при зимни условия, иде сняг
Проходими пътища при зимни условия, иде сняг / Дарикнюз, архив

Проходими при зимни условия са пътищата в областта, съобщи дежурният в Областно пътно упрваление - Бургас. Мъгла с видимост до 50 метра има в района на Карнобат и по АМ „Тракия", а до 100 м е видимостта в Дюлински проход и по пътя Слънчев бряг - Обзор. Няма въведени ограничения.

За целият зимен сезон остава затворен Върбишки проход, а през Дюлински е забранено преминаването на товарни автомобили, заради свлачище и стеснение на пътя. Още две постоянни забрани има за тежкотоварните камиони. Забранено е и преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия - Айтос.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура". Температурите са в интервал от - 5°C до + 8°С. Времето над страната е облачно. Валежите са повсеместни, вали дъжд, на места сняг. Слаб вятър духа в областите Русе, Варна, Бургас, Разград и Добрич. Намалена видимост поради мъгла до 150 м. в районите на Силистра, Тервел, Никола Козлево, Слънчев бряг-Обзор и Сандански. Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени.

Подробности за времето четете на Vremeto.bg