Петлите стават на 6
Петлите стават на 6 / netinfo

Най-успешната и единствена до момента в страната танцова формация "Петлите" навъшва 6 години от създававето си в Деня на християнското семейство - 21 ноември.
По този повод артистите от интерната в града, заедно с деца от бургаски семейства организират празничен концерт в зала "Младост" в комплекс "Славейков" на 28 ноември.
"Петлите" започнаха своята танцово - музикална дейност в коридорите на социалния дом "Ал. Г. Коджакафалията" в Бургас. За последните шест години, въпреки първоначалните опити на ръководството да разтури формацията, музикантите успяват да реализират над 200 концерта, носителите са на над 20 грамоти, между които и от международни арт форуми.
През 2011 година под ръководството на създателя на формацията - Георги Димитров, "Петлите" правят първото в България Национално турне на талантливи деца, лишени от родителски грижи "Родени без любов", заедно с Министерството на труда и социалната политика.
което преминава през шест града на страната. От две години децата работят и по съвместни проекти с Нешка Робева и Ибряма.