/ dariknews.bg
Пет нови камери за скорост ще бъдат монтирани в Бургас. Преди дни е поставено такова устройство на бул. "Стефан Стамболов" в посока изхода на града към автомагистрала "Тракия". Това съобщи на пресконференция заместник-началникът на сектора "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР Константин Вангелов.

Предвид на това, че камерата е със специфичен софтуер, в момента устройството все още е в изпитателен срок, но въпреки това снима нарушителите. Ограничението на бул. "Стефан Стамболов" е 50 км/ч, има фабрично зададен толеранс от 3%, обясни той.

Все още не е уточнено къде ще бъдат монтирани новите пет камери, но местоположението им ще се прецизира от Община Бургас и сектора "Пътна полиция", като най-вероятно ще са по точки в града, за които има данни, че се шофира с превишена скорост, посочи Вангелов.

Двайсет и седем пътнотранспортни произшествия с трима загинали и осем пострадали са станали през изминалата седмица на територията на Бургаска област. На територията на областта са регистрирани 320 административни нарушения, 2389 са глобите с фиш, от които 443 - за скорост.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева, БТА