Основен ремонт в центъра, силни затруднения до Коледа
Основен ремонт в центъра, силни затруднения до Коледа / netinfo
Движението в центъра на Бургас ще бъде силно затруднено заради големите ремонти на пътната инфраструктура, съобщи днес заместник-кметът по строителството Костадин Марков. Най-късно до Коледа ще приключи подмяната на ВиК системата и преасфалтирането в района Сан Стефано-Христо Ботев-Демокрация-Булаир.

Улица “Републиканска” ще бъде затворена от 1 октомври до улица “Иван Богоров”. Движението ще бъде пренасочено през улица “Оборище”, която за целта ще бъде цялостно преасфалтирана. От Общинска администрация умоляват гражданите да не паркират своите автомобили там, за да бъде улеснена работата по полагането на настилката. Ремонтът ще приключи до 12 декември, обяви заместник-кмет Марков.

Улица “Сан Стефано” ще бъде основно преасфалтирана до улица “Мария Луиза”, като по време на ремонта винаги ще бъде поддържано едно отворено платно за движение. След основно преасфалтиране, улица “Гладстон” ще стане двупосочна.

Основно ще бъде обновен и булевард “Стефан Стамболов”. Отдясно на него, по посока комплекс “Зорница”, за сметка на тротоара ще бъдат направени места за успоредно паркиране. Промени в градския транспорт не се предвиждат.

Чуйте в звуковия файл заместник-кмета по строителството Костадин Марков