Очен преглед без пари за деца
Очен преглед без пари за деца / netinfo

Ученици от първи до четвърти клас ще бъдат преглеждани безплатно в Специализирана очна болница „Бургас” на 12 и 13 септември. Дни преди новата учебна година, родителите ще  имат възможност да проверят дали малките проблеми със зрението. Те ще получат полезна информация за риска от детски очни заболявания, тяхното лечение и профилактика.

Липсата на система за профилактика на зрението при децата е причината за двудневния безплатен преглед, който предлага частната болница.

Статистиката сочи , че 2 до 3% от децата имат „мързеливо око”, от 3 до 5% страдат от кривогледство, а между 12 и 15% - от далекогледство. Проблемите със зрението са на четвърто място сред основните здравни проблеми в днешно време. Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, но обикновено родителите водят децата си на очен лекар чак когато малките имат оплаквания или симптоми за смущения в зрението.

Записването за час за преглед е на тел. 056/85 98 40 или на място в клиниката , която се намира в ж.к. „Славейков”, до спортна зала „Младост”