/ община Бургас
Започна онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България.

Бургас
община Бургас


Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България.

Бургас
община Бургас


Тази година Бургас се представя в Годишните награди в четири категории: "Туристическа атракция/обект", "Туристическа дестинация", "Туристическа община – специална награда за 2021 г." и "Изборът на българите".

Бургас
община Бургас


През 2021 г. Бургас инвестира в реклама на своя туристически потенциал като подходяща градска, уикенд, фестивална и приключенска дестинация. За втора поредна година бе предложен с голям успех продуктът „Уикенд в Бургас“. Общината насърчи местата за настаняване, заведенията за хранене и развлечение, различните атракциони и свободните артисти да изпращат предложения, с които да се включат в тематичните уикенди. Те се пакетираха и промотираха като обща програма, допълнена с традиционни културни и спортни събития.

БУргас
община Бургас


В разгара на фестивалния сезон, в рамките на няколко поредни седмици, когато се проведоха Фестивалът за музика от 90-те Spice Music Festival, SOLAR Fest, Teen Boom Fest и Metalhead Beer Festival, заетостта в местата за настаняване на територията на общината беше близо 100 %.

Бургас
община Бургас


В средата на лятото бе открит новият културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, съобразен с изискванията и тенденциите в последните години да се търси приятно място за цялото семейство. Разположените в него експозиционни къщички „Тайфа“, „Бурунтия“ и „Евксински понт“ повеждат на едно пътешествие из историята на Черно море и рибарските обичаи.

Бургас
община Бургас


2021-ва бе годината, през която Община Бургас се сдоби с втори пътнически катамаран – „Бургус“, което я прави единствената в България, която разполага с два туристически кораба и вече няколко години успешно развива този вид специализиран морски туризъм.
Сред най-големите атракции и този сезон беше морското приключение с възможността да се пренощува в манастирските килии на остров Света Анастасия.

 * Можете да подкрепите бургаските номинации тук:
 
- Категория "Туристическа атракция/обект" – Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле":
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/
 
- Категория "Туристическа дестинация" - остров Света Анастасия, Бургас – Фестивалният град:
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/
 
- Категория "Туристическа община – специална награда за 2021 г.":
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina/
 
- Категория "Изборът на българите" - Природозащитен център Пода и Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий":
https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/
 
Завърши строителството на новия кей на остров „Света Анастасия“ (СНИМКИ)

Обективните резултати в конкурса са гарантирани, като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни.

Крайният срок за гласуване е 22 ноември.
 
община Бургас